SPITALUL TERMINĂ DOZELE DE REMDESIVIR

Remdesivir, medicamentul antiviral folosit în tratarea cazurilor severe de insuficienţă respiratorie, există în doze limitate la spitalul Judeţean Drobeta Turnu-Severin. Din spusele personalului, ar fi nevoie de o suplimentare a stocului.

Remdesivirul a intrat în atenția tuturor în momentul în care unele cercetari au arătat că ar putea avea un efect benefic în tratarea cazurilor severe de Covid-19. Medicamentul antiviral a revenit în atenția publică atunci când Statele Unite au anunțat că vor cumpăra aproape toate stocurile existente.

Compania farmaceutică americană care a produs medicamentul, a arătat că cinci zile de tratament cu Remdesivir echivalează cu 10 zile de tratament pentru persoanele cu forme severe de Covid-19. Dupa izbucnirea pandemiei a crescut producția, iar in prezent se încearcă să se ajungă la o capacitate de producție si mai mare.

Dexametazona s-a dovedit a fi o alternativa mai ieftină care ar avea efect de asemenea împotriva Coronavirusului. Acesta a fost deja autorizat pentru utilizare anti-Covid19, iar cercetătorii spun că reduce cu până la o treime numărul de decese la pacienții cel mai grav afectați.