SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL DROBETA 2019!

În perioada 11-13 septembrie, la Muzeul Regiunii Porțile de Fier vor avea loc mai multe activități în cadrul Simpozionului Internațional. Astăzi,  a debutat ediția septembrie 2019 a Simpozionului Internațional!

Manifestarea a fost marcată de peste 100 de oameni de știință, profesori universitari, dar și oameni de cultură din mai multe zone ale României, dar și din străinătate.Cea mai amplă manifestare culturală a fost găzduită, astăzi, de județul nostru.

Este vorba despre Simpozion Internațional  Drobeta 2019! La acest simpozion au fost prezente și oficialitățile județene, care au salutat inițiativa organizării acestui minunat simpozion internațional, iar deschiderea lucrărilor s-a făcut cu imnul României.Muzeografi, oameni de știință, de cultură, dar și profesori universitari s-au reunit la Drobeta Turnu-Severin, cu scopul de a comemora o noua ediție a Simpozionului Internațional, desfășurat în muncipiul nostru.

Ediția septembrie a Simpozionului Internațional DROBETA 2019 se întinde pe parcursul a două zile și va fi acoperită cu prezentarea unor lucrări excepționale, împărțite pe mai multe secțiuni: Arheologie – Istorie, Științele Naturii, Restaurare – Conservare, Pedagogie Muzeală, Artă Plastică, Etnografie, dar și cu excursii documentare la Casa Memorială Constantin Brâncuși și la muzeul din Serbia.