SIMPOZION PATRISTIC INTERNAȚIONAL

 În această perioadă, în Drobeta Turnu-Severin, are loc cea de-a VI-a ediție a Simpozionului Internațional de Patrologie! Evenimentul este organizat deEpiscopia Severinului şi Strehaiei, la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gura de Aur”,unde participă cincisprezece profesori de patrologie din Europa.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, profesor de patrologie în cadrul facultăţii de  Teologie din Craiova a susţinut lucrarea cu titlul THE PRAYER OF JESUS IN SAINT PAISIUS VELICICOVSKI. Au existat chiar și profesori de patrologie, care au venit de peste hotare, pentru a participa la acest eveniment cu tradiție.

De asemenea, în cadrul simpozionului au fost editate două volume sub numele de Orientalia Patristica care conțin comunicările susținute la edițiile din 2017 și 2018 ale acestui simpozion. Prin intermediul simpozionului se dorește revigorarea trăirii creştinismului autentic, în lumina operei didactice a Sfinţilor Părinţi şi Scriitori ai Bisericii. Toate comunicările vor fi publicate într-un volum de specialitate, editat de Episcopia Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova.