SFATURI POST-VACCINARE

În plin proces de imunizare a populației, specialiștii lansează indicații despre cum ar trebui să procedeze cei vaccinați imediat după procedură. La nivelul județului Mehedinți, există în prezent cinci centre de vaccinare.

În județul Mehedinți , au fost primite de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent 5208 doze împotriva Covid19. 4653 de persoane au fost vaccinate doar cu o singură doză, iar 160 de persoane au primit, deja, a doua doză. În contextul vaccinării populației, specialiştii oferă sfaturi pentru ca oamenii să ştie ce au de făcut după ce au fost imunizați, imediat ce a trecut perioada de 15 minute cât stau sub observația personalului din centrele de vaccinare.

În cazul unui disconfort cauzat de febră, se recomandă consumul de lichide şi îmbrăcămintea lejeră. Cei vaccinați nu trebuie să se expună la frig şi nici să se supraîncălzească, să evite stresul şi consumul de produse la care ştiu că au alergie. Totodată, li se recomandă să consume alimente cu un conţinut ridicat de proteine și bogate în vitamina D. Cei ce spun da vaccinului nu trebuie sa consume băuturi alcoolice timp de trei zile după vaccinare.Se impune apelarea medicului dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore şi dacă reacţiile adverse nu par să dispară după câteva zile.