REȚINUT, DUPĂ CE A OMORÂT UN TÂNĂR ȘI A FUGIT

Reținut după ce accidentat mortal un tânăr, pe centura Severinului și a fugit de la fața locului! Făptașul ar fi încercat să ascundă urmele, lovind autoturismul cu un topor.

Un bărbat de 41 de ani din satul  mehedințean Dudașul Cernețiului (comuna Șimian) a fost arestat preventiv, după ce a accidentat mortal, pe centura ocolitoare a Severinului, un pieton și a fugit de la fața locului. Șoferul este cercetat, acum, de oamenii legii, pentru ucidere din culpa și părăsirea locului accidentului.

„În data de 18 ianuarie 2021, I.P.J. Mehedinți a fost sesizat despre faptul că, pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu-Severin, a fost găsită o persoană decedată. În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Mehedinți, a rezultat faptul că, în data de 11 ianuarie 2021, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, care a lovit un pieton (care circula pe partea carosabilă sau în afara părții carosabile – urmează să se stabilească în anchetă acest aspect), iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului. În urma cercetărilor efectuate, în data data de 22 ianuarie, a fost identificat autoturismul, precum și conducătorul auto, care a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore. În cauză se efectuează cercetări, pentru a se stabili cu exactitate, cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier, precum și eventuale persoane care ar avea cunoștință despre acest eveniment.”, ne precizează Șeful Serviciului Rutier Mehedinți, Cătălin Vulcănescu.

Bărbatul a accidentat mortal un  tânăr de 35 de ani, în data de 11 ianuarie, iar cadavrul a fost descoperit la o săptămână distanță. În momentul accidentului, se pare ca șoferul vinovat se afla cu un pasager. Surse din anchetă spun că, după impact, bărbatul ar fi plecat cu mașina direct acasă, acolo unde ar lovit-o, cu un topor, pentru a ascunde urmele. Cu toate că au trecut zile bune de la momentul faptei și că nu există camere de supraveghere în zonă, oamenii legii au reușit să îl prindă pe făptaș.

În timpul audierilor, făptașul și-a rezervat dreptul de a nu face declarații. De altfel, conform unor surse din anchetă, șotia șoferului vinovat și iubita decedatului ar fi rude de gradul al doilea.

Tânărul decedat avea 35 de ani, iar cadavrul său a fost descoperit pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu-Severin, în apropiere de satul  Cerneți. Acesta a fost accidentat, după ce a plecat de la iubita sa, care locuiește în acest sat. Tânărul a fost identificat după un tatuaj, pe care îl avea pe spate. Acesta era originar din comuna Șovarna.