SEVERINENII AȘTEAPTĂ FESTIVALUL DE FOLK DIN KLADOVO

Micul orășel sârbesc Kladovo, aflat peste Dunăre, în dreptul Severinului, atrage ca un magnet severinenii. În perioada 20-22 iulie, localitatea oferă zile de distracție maximă, iar severinenii abia așteaptă să participe la o nouă ediție a Etno Folk Festival.

Severinenii au luat cu asalt micul orășel sârbesc aflat peste Dunăre, mai ales în week-end, atunci când terasele de aici sunt pline. Prețurile mult mai mici decât în restaurantele de la Severin, apropierea de municipiu și atracțiile turistice îi fac pe severineni să prefere Kladovo. Începând din 20 iulie la Kladovo debutează trei zile de distracție, în cadul unui festival ce se organizează anual la Kladovo, încă din anul 2005.

ETNO FOLK FESTIVAL este organizat în centrul oraşului, de Primăria municipiului Kladovo și centrul turistic local și are ca obiectiv principal promovarea valorilor culturale şi tradiţionale din regiune. Pe durata festivalului strazile din Kladovo devin neîncăpătoare datorită standurilor cu produse tradiţionale prelucrate manual, a producătorilor de băuturi şi mâncare tradiţională, dar şi datorită programelor culturale şi a concertelor de muzică.

„Festivalul de Etno din Kladovo (fostul Festival de Etno din Serbia de Est) s-a desfășurat din anul 2006 și vizează promovarea tradiției, a artei populare și a bogăției folclorice din această regiune. Turiștii pot vedea expoziții de obiecte de artizanat realizate de meșteri populari vechi, numeroase suveniruri, mâncăruri tradiționale, brandy de casă, vin și miere, de asemenea există o competiție în gătitul de supă de pește și multe alte lucruri interesante. În secțiunea de muzică, sunt prezente numeroase ansambluri populare din țară și din regiune, precum și concerte ale unor interpreți populari și pop-rock. Festivalul din Kladovo este ținut în Piața Orașului și pe celelalte străzi unde sunt amplasate numeroase standuri. Acesta adună mai mult de zece mii de vizitatori și durează trei zile”, scrie site-ul sârbesc androidvodic.com.