SERBIA A ÎNCHIS GRANIȚELE PROPRIILOR CETĂȚENI

Serbia a luat măsuri drastice. Pentru a evita răspândirea virusului Corona, sârbii au închis toate granițele, inclusiv propriilor cetățeni din diaspora, care vor să revină pe teritoriul Serbiei. Numai șoferii, care transportă marfă, mai au acces în statul sârb. De asemenea, s-au luat și alte măsuri la nivelul țării.


Punctele de frontieră ale Serbiei vor fi închise pentru toate transporturile rutiere și feroviare de călători, pe o perioadă nedeterminată. În schimb, aeroportul rămâne deschis doar pentru zboruri umanitare și avioane cu permise speciale.


Începând de vineri dimineaţa, de la ora 8.00, toate intrările în Serbia vor fi închise, fie că vorbim de cei care vin cu maşinile, cu trenul sau pe apă. Aşadar, de vineri, în afară de camioanele cu marfă, nimeni nu poate intra pe teritoriul Serbiei. Am trecut de cifra 100! Avem în faţă obligaţia ca numărul celor infectaţi cu coronavirus să crească. Vreau să liniştesc populaţia, nu vom avea probleme cu alimentele de bază, nici cu combustibilii. Săptămâna viitoare primim măştile pentru toată populaţia”, a anunţat Aleksandar Vučić, președintele Serbiei.


Printre măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului, guvernul sârb a interzis accesul cetăţenilor străini în ţară, a amânat alegerile legislative din luna aprilie, a închis instituţiile de învăţământ, le-a cerut persoanelor în vârstă să rămână în case şi a instituit restricţii de circulaţie pe timpul nopţii. Până acum, în Serbia, au fost confirmate 103 cazuri de infectare cu coronavirus și niciun deces.