POMPIERII MEHEDINȚENI, ACȚIUNI PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII NOULUI CORONAVIRUS

Încă de la începutul pandemiei generate de virusul Sar-CoV2, pompierii mehedințeni au fost implicați în acțiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus.

Numai în ultima săptămână, împreună cu alte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, pompierii au desfășurat cinci acțiuni, care au constat în 39 verificări la: 2 târguri în aer liber, 3 piețe, 29 de spații comerciale și 5 case de pariuri, unde au fost aplicate 14 avertismente, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

De asemenea, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au desfășurat, individual, alte trei acțiuni, care au constat în 28 de verificări la: 14 spații comerciale, 6 unități de producție cu flux numeros de angajați, 5 stații PECO, un lăcaș de cult, dar și la trei instituții publice, unde au fost aplicate 8 avertismente și o amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurii de a purta mască.

Totodată, cadrele Inspecției de Prevenire au efectuat 11 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, fiind vizate: 4 unități de învățământ, 5 obiective SEVESO, o unitate de producție și o unitate de alimentație publică. În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 14 avertismente și 4 amenzi în cuantum de 22000 lei. Pe timpul controalelor, pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de protecție individuală.

Echipajele operative de pompieri au efectuat 70 de misiuni, dintre care 53 pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (A.T.P.V.M), iar 17 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SAR-CoV2, dar și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile sanitare pentru a nu își pune viața în pericol, dar și pentru a proteja persoanele din jur. Le recomandăm să păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile.
Menținerea IGIENII MÂINILOR, evitarea contactului cu suprafețele comune și DEZINFECTAREA după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat, sunt măsuri de bază ce trebuie respectate cu strictețe. MASCA trebuie purtată corect, prin acoperirea nasului și a gurii.
“, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinți.