SE DESCHIDE ȘCOALA DE VARĂ

Continuă tradiția, la Muzeul Regiunii Porților de Fier! Astfel, pentru această vară, instituția de cultură organizează Școala de Vară, timp de trei săptămâni, în municipiul nostru.

Deschiderea Școlii de vară –Labirintul Cunoașterii, va avea loc, luni, 22 iulie 2019. Cea de-a X-a  ediție a programului Școala de Vară este  intitulată sugestiv, în acest an, Labirintul cunoașterii. Astfel, cei mici, vor fi angrenați, începând cu data de 22 iulie, ora 9.30,  în cât mai multe activități, care să le îmbogățească bagajele de cunoștiințe, dar și să le lărgească sfera cunoașterii.

Pentru fiecare săptămână s-au putut înscrie câte 50 de mititei,  astfel, pentru cele trei săptămâni de Școală de Vară, fiind așteptați circa 150 de copii la Drobeta Turnu-Severin și 40 la Orșova, întrucât, și acolo se va desfășura programul educațional, în această vară.

Copii vor participa la activități intitulate sugestiv precum: Povestea lebedei și Povestea prințesei Tulipa; Călătorie la începuturi; Să țesem și să coasem frumos; Pictură decorativă și artă religioasă; În căutarea formelor pierdute; Jocurile copilăriei, dar și  Jurnalul Școlii de vară la muzeu.

Toate aceste activități, dar și multe altele, vor fi organizate afară, în Parcul Arheologic al Muzeului Regiunii Porților de Fier .

De altfel, programul se va desfășura și la Orșova, timp de minimum o săptămână, perioada putând să se extindă, dacă va exista cerere.