SE BAT PENTRU CONVOCAREA UNEI ȘEDINȚE DE ÎNDATĂ

Consilierii județeni ai PNL a inițiat o acțiune de convocare a unei ședințe de îndată, astăzi, 23 octombrie 2018. Intenția fusese anunțată cu o zi în urmă, în cadrul unei conferințe de presă și viza alocarea unei sume de bani pentru a ajuta municipalitatea din Severin să poată furniza agent termic.

Într-un comunicat de presă emis de Consiliul Județean Mehedinți se arată faptul că președintele Aladin Georgescu a luat act de solicitarea consilierilor liberali, transmisă către CJ Mehedinți și face precizarea că acțiunea de convocare a unei ședințe de îndată, în care sunt menționate data și ora eventualei ședințe, nu îndeplinește condițiile legale de formă și fond, potrivit Legii 215/2001, Legea Administrației Publice Locale. Mai exact, potrivit articolului 94 din Legea 215/2001, consilierii îi pot solicita printr-o cerere președintelui CJ Mehedinți să întrunească o ședință de îndată, nu o pot, însă și convoca. „Că acțiunea liberalilor nu îndeplinește condițiile legii este confirmat și de faptul că la sediul CJ Mehedinți, astăzi, nu a fost convocat niciun alt consilier județean, ci au fost prezenți doar consilierii liberali”, se mai arată în comunicatul de presă.

Fiecare cu ședința lui

În cursul dimineții de marți, 23 octombrie 2018, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu a emis, potrivit Legii, o dispoziție de convocare a consilierilor județeni într-o ședință de îndată, pentru ziua de 24 octombrie 2018, ora 14.00, pe ordinea de zi fiind spre aprobare, proiecte de hotărâre absolut necesare pentru continuarea  investițiilor derulate de CJ Mehedinți, cu fonduri europene, în vederea modernizării infrastructurii rutiere județene, a unităților medicale și a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Pufan”.

„Alimentarea cu energie termică a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost și este în continuare, o prioritate a președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Acest lucru reiese și din faptul că în cursul iernii 2017-2018, domnia sa a inițiat proiecte de hotărâre pentru alocarea unor sume de bani importante Primăriei Drobeta Turnu Severin în vederea asigurării combustibilului pentru termoficare, ori de câte ori a fost nevoie”, transmite Consiliul Județean.

În vederea asigurării confortului termic pentru iarna 2018-2019, în Drobeta Turnu Severin, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu a întocmit împreună cu prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost transmis Ministerului Dezvotării Regionale și Administrației Publice, necesar pentru ca Executivul României să aloce Primăriei Drobeta Turnu Severin, suma de 27.350.000 lei, din fondul de rezervă, pentru asigurarea combustibilului pentru încălzirea orașului.