ȘCOALĂ RENOVATĂ LA BISTRIȚA

O școală cu o vechime de aproape un secol, din satul Bistrița, care arăta jalnic și devenise aproape imposibil de folosit, și-a schimbat complet înfățișarea.

Clădirea a fost reabilitată, renovată și dotată corespunzător, cu ajutorul unui proiect pe Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 1,1 milioane de lei. Noua școală este acum de nerecunoscut și, în câteva zile, copiii din clasele I – IV se vor muta aici, pentru a învăța în condiții optime și civilizate.

Clădirea are 3 săli de curs, un laborator de informatică și o sală de sport, foarte bine dotată. De menționat este și faptul că școala are centrală termică și toalete corespunzătoare,  în interior.

Modernizarea scolilor din mediul rural poate fi o bună premisă pentru ca migrația copiilor către mediul urban să se mai diminueze. Tocmai de aceea, investiția de la Bistrița nu e singulară.

Consiliul Județean Mehedinți și-a propus ca în fiecare comună să existe cel puțin o școală adusă la standarde europene și bine dotată. Celălalt corp de clădire din satul Bistrița, comuna Hinova, a fost modernizat mult mai înainte, pe baza unui proiect European, în valoare de 100.000 de euro.