S-AU ÎNMULȚIT MAȘINILE ÎN SEVERIN

A crescut forte mult numărul mașinilor din municipiul nostru, în perioada scursă de la eliminarea taxei de primă înmatriculare. Astfel, în ultimii doi ani numărul de autoturisme a crescut cu aproape 9.000. Creșterea este una explozivă și are efecte vizibile în creșterea valorilor de trafic și problemele generate de lipsa locurilor de parcare. Circa 44.000 de mașini sunt la acest moment în municipiu.

Eliminarea taxei de primă înmatriculare, produsă în februarie 2017 a adus mare bucurie pentru români, dar problem pentru autoritățile din orașele mari și din capitalele de județ. La Drobeta Turnu Severin vorbim de o creștere uriașă a numărului de autovehicule înmatriculate în ultimii doi ani, ritmul fiind de circa 4.500 de mașini pe an. În acest fel, autoritățile locale încep să resimtă presiunea găsirii unor noi soluții de fluidizare a traficului, dar și de amenajare a unor noi parcări.

Din 3 februarie 2017, până la finele anului trecut, în aproape doi ani de zile, a crescut 8.745 numărul mașinilor înmatriculate, asta însemnânt undeva la 4.500 de mașini pe an. Înainte de se elimina taxa de primă înmatriculare, erau undeva sub 2.000 de mașini pe an. În acest moment, numărul de mașini în Severin a ajuns undeva la 44.000, de la 31.000, câte erau în anul 2017. În trei ani, așadar, numărul a crescut cu aproape 13.000, număr foarte mare pentru un oraș mic ca Severinul. Căutăm soluții și pentru parcări, dar și pentru aerisirea traficului, pentru că, deja, la noi, traficut a ajuns o problemă”, a declarant primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Primarul municipiului vorbește despre studii cu privire la reducerea efectelor traficului aglomerat, unul dintre ele fiind amenajarea unor piste de bicilete.

Tot în ultimii doi ani municipalitatea a căutat diverse soluții de rezolvare a locurilor de parcare, prin amennajarea de noi spații dedicate. De asemenea, eliminarea taxei de primă înmatriculare ar putea da mari bătăi de cap și din perspectiva înmatriculării a tot mai multe rable, care pun în pericol siguranța circulației.