S-A DAT STARTUL ÎNSCRIERILOR LA PALATUL COPIILOR

Copiii trebuie încurajați, încă de mici, pentru a-și urma visul. Palatul Copiilor Drobeta Turnu-Severin, specializat în activități extrașcolare, pune la dispoziția elevilor o oferă bogată. Cercuri sportive, cultural-artistice și tehnico-aplicative: sunt domeniile care îi așteaptă pe tinerii talentați și care au ceva de spus, încă de acum, pentru viitoarea lor carieră.


Acum, palatul copiilor Drobeta Turnu-Severin așteaptă alte generații de elevi talentați pentru a se înscrie la cercurile puse la dispoziție de instituție. Cursuri gratuite dintre cele mai variate sunt pregătite pentru micuții talentați. Cercurile sportive pregătesc tinerii în câteva secții distractive: dans contemporan/modern, dans sportiv, tenis de câmp, tenis de masă, prietenii pompierilor
De asemenea, sunt puse la dispoziție cercurile cultural-artistice, unde sunt disponibile următoarele secții: cor vocal, cenaclu literar, muzică ușoară vocală și instrumentală, muzică populară, muzică vocal-instrumentală, pictură și pictură pe sticlă, desen, redacție –presă- radio –TV, teatru.

Cercurile tehnico-aplicative și științifice pun la dispoziția celor pasionați de tehnologie următoarele secții: informatică, jocuri logice, artă textilă, carting, machete, construcții de mașini, protecția mediului, relații internaționale, etnografie și folclor. Tinerii talentați au fost implicați în numeroase proiecte județene, regionale, naționale, europene și chiar internaționale.


Cei interesați se pot înscrie la cursurile puse la dispoziție de Palatul Copiilor Drobeta Turnu-Severin, la sediul din Bulevardul Carol I. Odată cu reluarea școlii, s-a dat startul înscrierilor la palat. De asemenea, Palatul Copiilor are filiale și în celelalte patru orașe din Mehedinți. În municipiul Orșova sunt disponibile următoarele secții: carturi, electronică, teatru și teatru de revistă, pictură și desen, în Strehaia: electrotehnică, legumicultură, orientare turistică, judo. În Baia de Aramă, tinerii talentați pot opta pentru secția de muzică populară iar în Vânju Mare pentru horticultură, atelierul fanteziei, tenis de masă, estradă. Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin este o instituție de prestigiu de educație extrașcolară cu îndelungată tradiție, fiind înființată în 1954. Instituția funcționează în subordinea Ministerului Educației.