REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Avem notele obținute de elevi la EVALUARE în MEHEDINȚI- EDU.RO

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019- edu.ro. Rezultatele obținute de elevii din JUDEȚUL MEHEDINȚI, la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ din 2019, susținute în ȘCOLILE din ROMÂNIA sunt afișate pe evaluare.edu.ro.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019.

  În acest an, în Mehedinți,la examenul de capacitate au fost prezenți 1826 de elevi. De altfel, o veste îmbucurătoare a venit și din mediul rural, unde, o elevă a reușit să obțină o medie foarte mare.La nivelul județului nostru,  elevii au promovat unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor de elevi, într-un procent de  64,29%, procent asemănător cu cel de anul trecut.În 2018, procentul notelor peste 5, înainte de contestații a fost de 65%.

 Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 14:00 – 20:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 29 iunie. Rezultatele finale vor fi publicate atât la avizierul unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.