REFERENDUM, ÎN SIGURANȚĂ

S-au împărțit buletinele de vot. La sediul Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, la orele dimineții, președinții de secții, împreună cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, au venit să ridice documentele. Prefectul județului, Nicolae Drăghiea, a dat asigurări că secțiile de votare vor avea paza necesară.

Distribuirea în teritoriu a materialelor necesare pentru desfășurarea referendumului din data de 6 și 7 octombrie s-a făcut în această dimineaţă la Palatul Administrativ. În Mehedinți s-au deschis 287 de secții de votare, iar procesul electoral începe la ora 7 și se termină la ora 21, în fiecare din cele două zile alocate.

De aseemenea, până în 3 octombrie, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinți au efectuat controale la unitățile de învățământ și instituțiile în care vor funcționa ca secții de votare.

Pentru validarea rezultatelor referendumului, este nevoie de prezența la urne a minimum 30 la sută din alegători, adică 5,6 milioane de votanți.