REABILITARE DRUMURI JUDEȚENE PUNGHINA – OPRIȘOR – BĂLĂCIȚA

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat, astăzi, contractele de execuție pentru lucrările de modernizare/reabilitare a drumurilor județene 563 și 561A care tranzitează localitățile Punghina, Drincea, Oprișor și Bălăcița. Este vorba despre contracte ale loturilor 2 și 3 ce fac parte din cei 112 kilometri drumuri județene ce se reabilitează sau se modernizează cu fonduri europene în cadrul celui mai important proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, în județul Mehedinți, supranumit, generic, și drumul strategic.

Ambele contracte au termen de execuție de 24 luni. Dacă acest lot 2 face legătura între Punghina și Oprișor, Lotul 3, pentru care, de asemenea, s-a semnat contractul de execuție, va continua de la Oprișor către Bălăcița, pe drumul ce asigură accesul către Craiova.

În cadrul acestei lucrări complexe se vor realiza 37 legături cu drumurile laterale, realizarea a 7 stații de autobuz (3 în Oprișor și 4 în Bălăcița), realizarea trotuarelor pe o distanță de 600 metri, realizarea a 45 accese la proprietăți în comuna Bălăcița, precum și construirea a 3 podețe noi și reparații în cazul altui podeț existent.

Loturile 2 și 3 sunt ultimele dintre cele 5 loturi promise, care s-au semnat. În urmă cu puțin timp a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor pe Lotul 5. În cazul Lotului 4 s-a emis deja ordinul de începere a lucrărilor, iar utilajele vor fi în teren începând cu data de 11 octombrie. În cazul Lotului 1 se așteaptă soluționarea contestației depusă în instanță, de unul dintre ofertanți.