PUȚINI BENEFICIARI PENTRU AJUTORUL DE ÎNCĂLZIRE

Ultima sută de metri pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire! Cu toate că mulți severineni și-ar dori să poată beneficia de acești bani, puțini sunt cei, care, însă, se încadrează! Până la acest moment, s-au depus doar 103 cereri. Cererile pentru ajutorul de încălzire se pot depune până pe data de 15 noiembrie.

În ultima perioadă, tot mai puțini severineni se încadrează în condițiile impuse pentru obținerea ajutorului de încălzire. Dacă în anii trecuți erau peste 700 de beneficiari, în acest an, până acum, pentru ajutorul de încălzire au depus cereri puțin peste 100 de persoane. Asta, deoarece, principala condiție de acordare este ca solicitantul să aibă venituri mai mici decât nivelurile stabilite de lege.

Ajutorul pentru căldură este oferit acelor persoane care au venituri prea mici pentru a-și permite costul integral pentru încălzirea locuinței și se oferă timp de cel mult cinci luni pe an, în perioada sezonului rece, adică între lunile noiembrie și martie.

De altfel, pentru a beneficia de acest ajutor pentru lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, venitul net per membru sau persoană singură nu trebuie să depășească suma de 750 de lei.
Severinenii, care se încadrează, trebuie să depună cererile la asociațiile de proprietari.