PROTEST SPONTAN, LA ȚIȚEICA


Nemulțumirile cadrelor didactice, dar și ale elevilor de la Colegiul National “Gheorghe Țițeica” au dus la organizarea unui marș de protest. Astfel, zeci de profesori, dar și de elevi au plecat, pe jos, de la sediul instituției școlare, până la Inspectoratul Școlar Județean, pentru a protesta diminuarea numărului de clase.

Anularea unei clase de matematică-informatică înseamnă că elevi bine pregătiți, care își vor dori să urmeze această specializare, nu vor putea, întrucât nu vor fi suficiente locuri. De altfel, reducerea numărului de clase va duce și la scăderea numărului de ore.

Numărul elevilor a scăzut dramatic în ultimii ani, astfel că cinci clase trebuie desființate, cu precădere de la profil teoretic.

Anul viitor vor fi cu circa 600 de elevi mai puțini, care vor intra în clasa a-IX-a, astfel că numărul claselor care vor dispărea va fi unul mult mai mare.

Colegiul Național “Gheorghe Țițeica” a mai pierdut o clasă, în urmă cu cinci ani, astfel că, acum, cadrele didactice spun că vor face tot posibilul ca această poveste să nu se mai repete, având în vedere faptul că prestigioasa instituție de învățământ are cele mai bune rezultate din județ la toate examenele .