PROTECȚIA CONSUMATORULUI A DESCINS LA TÂRGUL DE CRĂCIUN

Târgul de Crăciun din Severin a intrat în colimatorul comisarilor de la Protecția Consumatorilor. Standurile cu produse tradiționale au atras atenția consumatorilor, care au făcut prăpăd printre comercianți. Unul dintre comercianți a pierdut dreptul de a mai lucra!

Târgul de Crăciun din Severin este la prima organizare de acest fel. Evenimentul a fost pregătit cu multă grijă și a fost bine primit de severineni. Comercianții prezenți la târg nu au înțeles, însă, cu toții, că mai trebuie să lucreze și legal. Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți au descins printre comercianții de la Târgul de Crăciun și au făcut prăpăd. Iar asta pentru că au găsit produse fără etichete, fără termen de valabilitate, dar și lipsa unor spații conforme de depozitare. În urma controlului, unuia dintre comercianți i-a fost sistată activitatea până la remedierea deficiențelor. Este vorba de un stand la care se vindeau produse tradiționale, precum preparatele din carne sau țuica și vinul fierte.

„Am organizat o acțiune de control, în zona Târgului de Crăciun și am depistat abateri grave în ceea ce privește modul de a-și desfășura activitatea al comercianților. Sunt abateri de informare, abateri în zona curățeniei. Cei care vând produse alimentare nu sunt racordați la rețeaua de apă și de aceea nu sunt conformi cu activitatea prestată. Nu încercăm să tulburăm agenții economici, dar nici nu putem lăsa lucrurile să se desfășoare fără respectarea normelor de igienă și cu punerea în pericol a sănătății consumatorilor”, a precizat comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Mehedinți, Felix Manta.

O mare parte a activității Târgului de Crăciun este dedicată copiilor, drept pentru care comisarii de la Protecția Consumatorilor vor fi și mai atenți cu comercializarea produselor alimentare sau a jucăriilor.

Urmărește noua pagină de facebook @Tele2drobeta2021

Pagina oficiala https://www.facebook.com/Tele2drobeta2021


This will close in 10 seconds