PREGĂTIȚI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Exerciţiu cu forțe în teren, în caz de accident radiologic, produs în localitatea Răscoleşti! Conform scenariului, în urma unui accident rutier cu multe victime, o substanță radioactivă a fost eliberată, producându-se, astfel,  un incendiu.

Cadrele ISU au intervenit pentru salvarea victimelor, dar și pentru înlăturarea pericolului. Din cauza vitezei, a avut loc un accident între un microbuz, în care se aflau 16 persoane, și o autoutilitară, care transporta o substanţă radiologică și  în care se aflau patru persoane.

În urma impactului a izbucnit un incendiu la microbuz. Salvatorii, ajunsi, la locul accidentului au  acționat ca în cazul unei situații reale, salvând victimele și înlăturând pericolul. La eveniment s-a intervenit cuun echipaj de primă evaluare şi cercetare CBRN, două echipaje cu apă şi spumă şi modulul de decontaminare, un echipaj de descarcerare grea, trei ambulanţe SMURD, patru autospeciale de primă intervenţie şi transport, două microbuze şi un autocamion de intervenţie.

Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți, în colaborare cu poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți, dar și alte instituții colaboratoare.