POMPIERII, SIMULARE CU FORȚE ÎN TEREN

Exercițiu de amploare, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți! Cadrele MAI au testat, astfel, viabilitatea Planului de Urgență Externă, la un operator economic din localitatea mehedințeană Șimian. Concret: exercițiul a prevăzut producerea unei explozii, urmate de un incendiu, cu efecte negative în afara amplasamentului.

Simulare de explozie urmată de incendiu la un operator economic din localitatea Şimian!

Conform exerciţiului, din cauza unei defecţiuni la rezervoarele de gaz, au avut loc scurgeri, care, în contact cu o scânteie au produs o explozie, urmată de un incendiu mistuitor.

ISU Mehedinţi a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de cercetare chimică şi o ambulanţă SMURD.  Alături de cadrele MAI au intervenit echipaje ale IJJ Mehedinţi, IPJ şi SAJ, dar şi de reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Şimian, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şimian, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei  Sanitar-Veterinare.

Scopul acestui exerciţiu a fost acela de a testa procedurile de activare a structurilor de intervenţie, a capacităţii operative a componentelor instituţionale şi a elementelor vulnerabile localizate în zonele de risc.În cazul producerii unui accident cu efecte în afara amplasamentului, cetăţenii trebuie să conştientizeze pericolul şi să urmeze indicaţiile transmise de către echipele de intervenţie.