POMPIERII MEHEDINŢENI CONTINUĂ ACŢIUNILE PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-CoV2

Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, în ultimele 24 de ore, pompierii au desfășurat șase acțiuni, fiind verificate 38 de obiective, dintre care: nouă unități de învățământ, patru primării, două instituții publice, două unități de alimentație publică și 23 de spații comerciale.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 16 misiuni, nouă dintre acestea pentru decontaminarea a 21 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile sanitare pentru a nu își pune în pericol viața sau persoanele din jur.
În acest sens, recomandăm să:

  •  păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
  •  poarte corect MASCA, prin acoperirea nasului și a gurii;
  •  mențină IGIENA MÂINILOR;
  •  evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
  •  se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.“, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinţi.