PATRULE MIXTE DE ORDINE PUBLICĂ LA SEVERIN

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a anunțat, în prezența șefilor structurilor de ordine publică din judeţ, că vor fi constituite patrule mixte care vor  asigura siguranța cetățenilor și a turiștilor, în perioada estivală. Măsura vine ca urmare a reclamațiilor făcute de cetășeni cu privire la tulburarea liniștii, mai ales noaptea.

Poliţia judeţeană, Jandarmeria, Poliţia locală și Poliția de Frontieră vor asigura, pe tot parcursul sezonului estival, patrule mixte care au ca misiune asigurarea siguranței cetățenilor, dar și a turiștilor din ce în ce mai numeroși care vizitează orașul nostru.

Reprezentanții structurilor militarizate ce vot compune patrulele mixte au fost prezenți, alături de primarul Marius Screciu, la o conferință de presă, în care au expus strategia ce va fi aplicată.

Primarul Severinului, Marius Screciu a mai spus că zonele în care aceste patrule fixe vor acţiona vor fi, în special, Zona pietonală Crişan şi Zona Centrală, zona din jurul Teatrului şi a Fântânii cinetice.

„Avem în vedere asigurarea cetăţenilor municipiului şi a turiştilor în sezonul estival. Încet, încet vin tot mai mulţi turişti, numărul acestora a crescut simţitor. Pe lângă poliţia locală avem şi sprijinul poliţiei judeţene şi al Jandarmeriei în organizarea de patrule mixte la nivelul municipiului. Zonele cele mai aglomerate sunt Zona pietonală Crişan şi Zona centrală, însă avem sesizări şi de la cetăţeni ai municipiului care se plâng că tineri şi alte categori de cetăţeni stau până târziu în noapte în faţa blocurilor şi perturbă liniştea. Dorim să acţionăm în echipă şi de aceea vom avea patrule mixte de asigurare a securităţii turiştilor şi cetăţenilor la nivelul municipiului în perioada estivală”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.