PATRU NOI PROIECTE EUROPENE LA PRIMĂRIA SEVERIN

Patru noi proiecte europene au fost câștigate de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin și vor fi implementate în perioada următoare. Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative, dotarea serviciilor de urgență, secretele cetăților medievale, dar și proiecția Cetății Medievale pe Dunăre, acestea sunt provocările noilor finanțări europene. Circa 2,2 milioane de euro valorează toate acest proiecte

Patru proiecte europene, câștigate de municipalitatea din Severin, pe Programul Transfrontalier România – Serbia! Acestea sunt ultimele vești bune pe care primarul Marius Screciu le transmite severinenilor. Proiectele vizează dezvoltarea unor capacități turistice, prin punerea în valoare a cetății Medievale, dar și dotări și programe de mediu. Secretele cetăților medieval, vor fi dezvăluite, printr-un amplu proiect în parteneriat cu municipalitatea din Kladovo, ce presupune, printer altele, promovarea cetăților medieval din Severin și Kladovo, crearea unui brand turistic și dotări cu costume medievale. Proiectul are o valoare de 517.000 de euro.

Un alt proiect, intitulat sugestiv LIGHTS-ON, realizat tot în parteneriat cu Primăria Kladovo, presupune realizarea unei proiecții a Cetății Severinului, pe Dunăre, dar și realizarea unui frumos ghid de călătorie. Valoarea proiectului este de 425.000 de euro.

Municipalitatea va derula și un proiect ce privește dotarea primăriilor din Severin și Kladovo cu vehicule și echipamente de intervenție în cazul prevenirii și intervenției în caz de situații de urgență în zona de granță româno – sârbă.

Energia verde și promovarea acesteia este un alt obiectiv al municipalității, pentru atingerea căruia a fost accesta un proiect transfrontalier  de montare a unor panouri fotovoltaice.

Primăria Severin a depus 6 proiecte în cadrul Programului România Serbia, din care unul a picat în etapa de evaluare tehnico-financiară, unul a rămas pe rezervă, iar patru intră în procedura de contractare.