PATRU FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN MEHEDINȚI

A fost confirmat încă un caz de pestă porcină africană, în județul nostru. Mai exact, a fost descoperit încă un porc mistreț infectat cu virusul pestei porcine, pe raza fondului de vânătoare din Burila Mare. Mehedințenii trebuie să fie precauți, pentru ca virusul să nu se răspândească și la porcii domestici. În acest context au fost convocate Comitetul județean pentru combaterea bolilor și Comitetul județean pentru situații de urgență Mehedinți, la prefectură, pentru stabilirea măsurilor care se impun.


A mai fost confirmat un nou caz de pestă porcină africană, în fondul de vânătoare de la Burila Mare unde, la examenul de laborator, a fost depistat un porc mistreț infectat pozitiv cu virusul pestei porcine. Am convocat, împreună cu domnul prefect, Comitetul județean pentru combaterea bolilor și Comitetul județean pentru situații de urgență Mehedinți , unde o să aplicăm planul de măsuri, de biosecuritate. Porcul a fost neutralizat, s-a dezinfestat locul cu Forsept 1%. Populația nu trebuie să se îngrijoreze deoarece nu sunt afectați porcii din gospodării“, a declarat Valentin Marițoiu, director D.S.V.S.A. Mehedinți.

Astfel, în acest moment, există focare de pestă porcină africană, active, în Mehedinți. Este vorba despre Punghina, Corlățel, Cearânganul și Burila Mare.

Mehedințenii sunt sfătuiți să nu tranziteze zonele infectate și să nu lase suinele libere.