PARCUL ROZELOR, LUMINAT DE GULGUȚE

Eveniment cu tradiție, organizat cu și pentru severineni! Cinci mii de gulguţe vor lumina Parcul Rozelor la a șasea ediţie a Festivalului Luminii!

Activitățile, organizate de cercetașii severineni, sub îndemnul ’’Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte’’, vor avea loc pe data de 25 mai, începând cu ora 17:00, până la ora 23:00. Scopul evenimentului de amploare este acela de a reaminti oamenilor de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Astfel, de șase ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii.

În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 5.000 de gulguţe.Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a-i cunoaşte mai bine pe cercetaşi şi de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, precum şi adulţii.

Pentru cercetaşi, Festivalul Luminii este unul din modurile prin care oferă ceva înapoi comunităţii pentru sprijinul pe care îl au constant.Aşadar, severinenii sunt invitaţi să vină şi să descopere frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o.

Evenimentul este organizat cu spijinul Primăriei Drobeta Turnu-Severin, dar și cu cel al Palatului Culturii Teodor Costescu.