PAPA FRANCISC VA PUNE PICIORUL PENTRU PRIMA DATĂ PE PĂMÂNT ROMÂNESC

Numărătoarea inversă a început. În mai puțin de 24 de ore, Papa Francisc va pune piciorul pentru prima dată pe pâmânt românesc,  vizita  pastorală  va avea și puternice valențe ecumenice, sub motto-ul „Să mergem împreună”.

Pe parcursul celor trei zile, Sfântul Părinte va vizita Bucureștiul, Iașiul, Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc. O vizită cu o simbolistică aparte.Fie că ne referim la ierarhi, preoți sau credincioși, toți catolicii din România sunt pregătiți și totodată nerăbdători să îl întâlnească pe urmașul Sfântului Apostol Petru, Sfântul Părinte Francisc.

La 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc e al doilea Suveran Pontif care vine în România.În cele trei zile ale şederii sale în România, pe lângă întâlnirile cu comunitățile catolice locale, Sfântul Părinte va avea întâlniri la București cu autorităţile, cu societatea civilă și corpul diplomatic, cu Patriarhul Daniel și Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române; va susține o liturghie la Șumuleu Ciuc, se va întâlni la Iași cu tinerii și familiile; la Blaj, cu comunitatea roma. În cadrul acestor întâlniri, Suveranul Pontif va rosti 3 discursuri și 3 omilii (predici bisericești).