Ordin de protecție emis pentru violență domestică

Violența domestică este atunci când o persoană încearcă să controleze și să-și impună puterea asupra partenerului său într-o relație intimă. Poate fi vorba de abuz fizic, abuz emoțional sau abuz financiar. In majoritatea cazurilor este săvârșită de bărbați și experimentată de femei. Orice femeie poate fi afectată și se poate întâmpla în orice cămin.

În ultima perioadă și, în județul Mehedinți, s-au înregistrat multe cazuri de violență domestică.

Miercuri seară, polițiștii Postului de Poliție Butoiești au fost sesizați telefonic de către o femeie de 30 ani, din comuna Butoiești, judeţul Mehedinți, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul acesteia.


La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Strehaia. în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia, aflându-se la locuința comună din localitate, pe fondul consumului de alcool, a fost lovită de bărbatul de 37 ani, cu care era într-o relație.
Victima nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, iar în urma măsurilor luate de polițiști s-a impus emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.