ADRIAN CICAN, MANAGER LA SPITALUL DIN CARANSEBEȘ

Adrian Cican a condus Spitalul Municipal din Orșova și a reușit într-un timp relativ scurt să îi optimizeze activitatea și să echilibreze situația financiară. La capătul acestui efort a fost răsplătit cu o demitere scandaloasă din funcție și, ulterior, cu o succesiune de dispoziții de încetare a contractului de management, atacate cu succes în instanța de judecată. Totul, conform cunoscutului principiu „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”!

Doar că experiența și abilitățile sale, neapreciate la Orșova, au fost recunoscute în județul vecin, Caraș-Severin. Adrian Cican a fost chemat să conducă Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, aflat într-o situație delicată. Misiunea pe care o va avea în fruntea unității sanitare nu va fi deloc ușoară, dar Adrian Cican poate spune că recunoașterea venită de la primarul Caransebeșului este pentru el un imbold important.

Anunțul că va conduce spitalul din județul vecin a fost făcut, în premieră și în exclusivitate, la emisiunea Realitatea Zilei, difuzată joi seara de postul nostru de televiziune. Postul ce va fi ocupat de Adrian Cican a rămas liber ca urmare a demisiei managerului Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

Din punctul său de vedere, Adrian Cican spune că va aplica aceeași rețetă ca și la Orșova și că vrea să redreseze situația într-un termen cât mai scurt. Unitatea spitalicească din Caransebeș a făcut multă vreme obiectul mai multor scandaluri, iar situația financiară a devenit din ce în ce mai gravă. Atât medicii de excepție de aici, cât și autoritățile locale așteaptă de multă vreme o rezolvare a situației și o revenire la normalitate.