MUNCITOR RĂMAS FĂRĂ UN BRAȚ, LA CELULOZĂ

Un grav accident de muncă a avut loc marți dimineață la Combinatul de Celuloză și Hârtie din Drobeta Turnu Severin. Un bărbat de 41 de ani a fost la un pas de moarte, după ce și-a prins mâna într-o mașină de tocat lemn. Omul lucra la o bandă transportoare și mașinăria i-a prins haina.

Accidentul s-a petrecut în acestă dimineață, în jurul orei 9:00, la Combinatul de Celuloză și Hârtie din Drobeta Turnu Severin. În împrejurări încă necunoscute, muncitorul și-a prins mâna într-o mașină, fiindu-i smuls brațul din umăr. Colegii de muncă au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor.

La fața locului a sosit imediat un echipaj SMURD, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost preluat de un echipaj al Ambulanței Mehedinți. A fost transportat apoi la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

Medicii de pe ambulanță au precizat că deocamdată trebuie stabilizat pacientul, care are nevoie de o transfuzie de sânge. „Am preluat un bărbat de 41 de ani, care lucra la fabrica de celuloză, la o bandă, tocător de lemne, i-a prins mâna stângă şi i-a smuls-o din umăr. L-am adus în şoc hemoragic cu amputaţia membrului superior stâng”, a spus dr Valerică Viașu – medic Ambulanța Mehedinți

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți a declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.