MOMENTE DE EXCELENȚĂ PENTRU MUZEU

Expoziția „Pons Traiani Drubeta. Între Hispania și Dacia”, organizată de Ambasada României în Regatul Spaniei, Institutul Cultural Român, Muzeul Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin și Muzeul de Arheologie din Asturias a adus excelență și recunoaștere internațională pentru muzeul severinean.Adevărate clipe de excelență pentru Muzeul Regiunii Portilor de Fier, în Spania, la Oviedo.

Inaugurarea expoziției „Pons Traiani Drubeta, între Hispania și Dacia s-a bucurat de prezența unui public numeros și a autorităților române și spaniole. Au fost prezenți Ambasadorul României în Regatul Spaniei, directorul Institutului Cultural Român de la Madrid, Consulul General al României la Bilbao, Rectorul Universității din Asturias, muzeografi și arheologi spanioli de marcă.

Prezentarea este inclusă în suita de evenimente de diplomație publică și culturală pentru marcarea deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Doi dintre cei mai neobosiți muzeografi severineni au fost felicitați la scenă deschisă de către directorul ICR Madrid.

„Este minunat să descoperim această epocă prin ochii și prin munca cercetătorilor și, mai ales, prin valoroasele obiecte care se expun prima dată în Europa, în compania a doi tineri cercetători și istorici și a unei entuziaste și neobosite echipe curatoriale a Muzeului Drobeta Turnu Severin, formată din Oana Neagoe și Marian Neagoe, care au dedicat mult timp pentru a face posibilă această expoziție“, a precizat, în discursul său, directorul ICR Madrid, Maria Floarea Pop


Expoziția include 94 de piese, din patrimoniul Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin, printre care artefacte romane, specifice secolelor II-III p. Chr, dar și informații, fotografii și planuri ale monumentelor care alcătuiesc ansamblul de arhitectură romană de la Drobeta (Podul lui Traian, castrul, termele și amfiteatrul militar). Expoziția rămâne deschisă la Muzeul de Arheologie din Asturias (Oviedo), până la data de 15 iunie 2019.