MINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR, LA MRACONIA

Calamitățile, produse în cursul lunii iunie în mai multe zone ale județului Mehedinți, soldate cu distrugerea unor gospodării, a unor regularizări de albii dar a unor drumuri de mare interes turistic, l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu să lanseze invitația de a veni la fața locului către ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Demnitarul a venit, astăzi, în județ, însoțit de directorul general al ROMSILVA, precum și de deputatul Vlad Bontea și senatorul Liviu Mazilu. Prima oprire a avut loc în zona Mraconia pe drumul forestier reabilitat după ce fusese distrus de calamități. Este vorba de calea de acces spre zona turistică limitrofă Golfului Mraconia, una din ce în ce mai intens vizitată de turiștii români și străini.

Reabilitarea drumului forestier calamitat, Mraconia Axial, cu o lungime de 13,37 kilometri, costă aproape 4 milioane de lei și are ca termen de finalizare anul 2021.

Din această distanță, circa 2,5 kilometri de drum, ce acoperă zona pensiunilor, vor trece din domeniul public al statului, în domeniul public al județului, pentru ca  mai apoi Consiliul Județean să îl poată asfalta.

Practic, zona mirifică a Mraconiei, limitrofă golfului cu același nume, străjuită de muntele în care s-a sculptat chipul lui Decebal, va avea infrastructura rutieră mult așteptată. Ceea ce spune Ministrul Deneș este, de fapt, o reglementare legislativă, prin care, din drumurile forestiere, ce aparțin ROMSILVA, se por rupe tronsoane care să fie date în proprietate administrațiilor locale, pentru ca acestea să le poată moderniza cu fonduri proprii. Așa se va întâmpla și în cazul celor 2,5 kilometri dintre Chipul lui Decebal și pensiunile de pe marginea lacului.