MEHEDINȚIUL, OCOLIT DE GRIPĂ

Cel puțin până la acest moment, județul nostru a fost ferit de gripa care a început să facă victime în România. Potrivit statisticilor Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, în prima săptămână a noului an nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Singurele afecțiuni au fost infecțiile respiratorii și pneumopatiile.

Nu avem niciun caz de gripă în județul Mehedinți! Așa arată statistica realizată de Direcția de Sănătate Publică a județului Mehedinți, în perioada 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019. În timp ce la nivel național, gripa a făcut deja mai multe victime, în Mehedinți ne confruntăm doar cu cîteva sute de pneumopatii și infecții respiratorii. Doar 12 cazuri au necesitat internarea în spital.

În perioada de referință, la DSP Mehedinți s-au raportat un număr de 278 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 8 cazuri au necesitat internarea. De asemenea, s-au mai raportat 205 cazuri de pnumopatii acute, dintre care 4 cazuri au necesitat spitalizarea.

S-ar putea spune că situația este și un efect al campaniei de vaccinare, derulate cu success, în județul nostru. În Campania, începută în septembrie 2018, au fost vaccinate peste 26.000 de persoane.