BILETELE DE TRATAMENT, BLOCATE DE LIPSA BUGETULUI

Activitatea Casei Județene de Pensii Mehedinți este blocată, în ceea ce privește acordarea biletelor de tratament pentru acest an. Motivul blocajului este lipsa unui buget al asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Lipsa unui buget național, pentru anul 2019 și, implicit, a bugetului asigurărilor sociale de stat, generează un blocaj în privința biletelor de tratament pentru anul 2019, gestionate de Casa Județeană de Pensii Mehedinți. Practic, pensionarii mai au de așteptat până când Casa Națională de Pensii va demara procedura achiziția publică de servicii hoteliere, de restaurant și tratament balnear și va repartiza biletele pe județe.

„Criteriile specific privind aprobarea distribuirii biletelor de tratament o să fie aprobate prin ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii, după aprobarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019”, a precizat MIHAI PLĂVIȚU, director executiv adjunct Casa Județeană de Pensii Mehedinți (foto).

Din experiența anilor trecuți, puțin peste jumătate din cererile pensionarilor, privind aprobarea unui bilet de tratament, sunt onorate. Astfel, în anul 2018, au fost valorificate doar 2.515 bilete, dintre care 1.987 de bilete au ajuns la pensionari. Cele mai multe astfel de bilete de tratament, 1.020, au fost valorificate în stațiunea mehedințeană Bala.

La acordarea unui bilet de tratament, se are în vedere dacă solicitantul a mai beneficiat de tratament balnear în ultimii doi ani, ce categorie de pensie are solicitantul și, evident, cuantumul total brut al pensiei.