MEHEDINȚENII REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE COCAINĂ ȘI CANNABIS RĂMÂN ÎN AREST PENTRU 30 DE ZILE

Instanța a decis în cazul tinerilor care au fost reținuți, ieri, pentru trafic de droguri. „Moldoveanu”, „Finanţe” și un alt tânăr rămân în arest pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc. Tânăra implicată în acest caz se alege cu control judiciar.
Conform portalului Tribunalului Mehedinți, se admite propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinţi privind inculpaţii Tudose Ioan – Viorel zis „Moldoveanu”, Presură Bogdan Mihail şi Buda Ionuţ.

  • Tudose Ioan – Viorel zis „Moldoveanu”, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi de mare risc, fără drept”, în formă continuată (2 acte materiale), privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri
    Presură Bogdan Mihail, zis „Finanţe”, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi de mare risc, fără drept”, în formă continuată (2 acte materiale), și „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept”, în formă continuată (4 acte materiale),
  • Buda Ionuţ, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi de mare risc, fără drept”, în formă continuată (2 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, inclusiv.
    Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, inclusiv.
    Respinge propunerea formulată de D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinţi în dosarul nr. 155/D/P/2019, privind arestarea preventivă a inculpatei COSTREIE LAVINIA VERONICA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept”, în formă continuată (3 acte materiale) şi dispune punerea în libertate a acesteia. Iar faţă de inculpata COSTREIE LAVINIA VERONICA, măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 02.03.2020 şi până la data de 30.04.2020, inclusiv.

Amintim că polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au prins în flagrant, în ziua de 1 martie, doi bărbați, ambii din Drobeta Turnu Severin, în timp ce au primit un colet adus din Belgia de un alt bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate. Pachetul conținea 250 de grame de cocaină și 102 grame de cannabis.