MEHEDINȚENII, PRINTRE CEI MAI PROST PLĂTIȚI DIN ȚARĂ

În topul judeţelor cu cele mai mici salarii din ţară se află, din păcate și Mehedințiul. În acest top al rușinii, județul Mehedinți ocupă locul al doilea, după Vrancea.  Este vorba de o medie a salariului de 2.093 de lei/lună. Mai amărâte decât Mehedințiul sunt doar județele Vaslui și Călărași.

Județul Mehedinți ocupă unul dintre cele mai rușinoase locuri la nivel național, în ceea ce privește salariul mediu încasat de angajați. De fapt, după noi nu mai este decât Vasluiul și Călărașiul!

În topul celor mai mici salarii medii din românia se află județele Gorj, cu o medie de 2.006 lei, Vrancea, cu încasări lunare medii de 2.031 de lei, fiind urmaţi de cei din Mehedinţi şi Buzău – 2.093, respectiv 2.094. În topul judeţelelor cu salarii mici mai intră şi Vasluiul şi Călăraşiul, unde se depăşeşte uşor pragul de 2.100 de lei.

La polul opus, Bucureştiul, centrul financiar şi de business al ţării, oferă cele mai bune salarii. Câştigul mediu net din Capitală este de 2.723 de lei pe lună, potrivit Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online de pe piaţa locală. Veniturile medii ale angajaţilor din Bucureşti depăşesc cu aproape 100 de lei, lunar, salariul mediu net pe economie, care, la finalul lunii septembrie, ajungea la 2.688 de lei, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică. Următorii în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din România sunt cei din Cluj, care încasează lunar, în medie, 2.664 de lei. La scurtă distanţă de aceştia se află angajaţii din Timiş, 2.656 de lei,  Alba, 2.591 de lei pe lună, Harghita 2.539 de lei, Braşov şi Sibiu, 2.513 lei.

La nivel de industrii, cele mai mari salarii sunt oferite în IT şi telecomunicaţii, banking sau asigurări şi fonduri de pensii. La celălalt capăt al topului, se află industrii precum cea textilă sau cea alimentară.