MANAGEMENTUL DEȘEURILOR ÎN ATENȚIA ROVANEI PLUMB

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a vizitat stația de sortare și tratare mecano-biologică din Malovăț. În calitate de ministru al Mediului, în anul 2013, Rovana Plumb este cea care a semnat contractul de finanțare în valoare de 97 milioane de lei.

Sistemul de management integrat al deșeurilor, implementat la nivelul județului Mehedinți, pe baza unui proiecte european în valoare de 97 de milioane de lei, se datorează, în mare măsură, și actualului ministru al fondurilor europene Rovana Plumb. În calitate de ministrul al Mediului, în anul 2013, demnitarul a semnat contractul de finanțare. Acesta ar fi și motivul pentru care Rovana Plumb a vizitat stația de sortare și tratare mecano-biologică din Malovăț. În cadrul vizitei, reprezentanții echipei de implementare a proiectului i-au arătat ministrului Rovana Plumb mecanismele după care funcționează stația, demnitarul felicitând Consiliul Județean Mehedinți pentru finalizarea acestei investiții deosebit de importante pentru protecția mediului.

Există speranța că în primăvara viitoare, acest sistem de management integrat al deșeurilor va deveni complet funcțional, după ce se vor încheia procedurile de atribuire a serviciilor de colectare și transport a deșeurilor de la stațiile de transfer din județ și din municipiul Drobeta Turnu Severin, la stația din Malovăț.