LA MULȚI ANI, POLIȚIEI DE FRONTIERĂ!

Poliția de Frontieră a îmbrăcat, astăzi, haine de sărbătoare!Anul acesta se împlinesc 155 de ani de la unirea corpurilor grănicerești din Țara Românească și Moldova, moment istoric important pentru Poliţia de Frontieră, fiind data de recunoaştere a identităţii instituţionale.

Cu acest prilej, Școala de perfecționare a organizat mai multe activități.Data de 24 iulie este o zi extrem de importantă pentru  frontieriști, întrucât, în urmă cu 155 de ani, pe această dată a fost recunoscută identitatea instituționala, şi de asemenea temelia organizării moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.

Cu acest prilej, copiii din cadrul Clubului Sportiv Școlar Drobeta Turnu-Severin, le-a fost prezentată o mică parte din istoria instituției, dar și laboratoarele școlii și tehnica din dotare.După vizita Școlii de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu-Severin, activitatea s-a încheiat pe baza sportivă din incintă, unde vizitatorii au asistat la exerciții demonstrative, susținute de polițiștii de frontieră din cadrul cursului de ”Intervenție polițienească – tehnici și tactici de autoapărare”. 

Cei mai încântați de vizită au fost însa cei mici.

Pe 24 iulie 1864, Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti “de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Ulterior, 24 iulie, a devenit Ziua Poliţiei de Frontieră. 

Pentru  a marca această aniversare, au fost organizate mai multe activitati precum: În perioada 15-24 iulie a avut loc Campionatul de tenis de masă – ”Cupa 24 Iulie”; urmând ca  în intervalul 29 iulie  -02 august  să se desfășoare activități de găzduire a elevilor, activitate în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți, cărora le vor fi prezentate activități specifice meseriei de polițist de frontieră.