ION MILOVAN S-A STINS DIN VIAȚĂ

Lumea sportului mehedințean este în doliu. De astăzi, handbalul este mai sărac. Ion Milovan s-a stins din viață, lăsând în urmă o familie îndurerată, dar și mulți prieteni. Milovan ar fi împlinit, anul acesta, 70 de ani.

Ion Milovan a fost una dintre cele mai mari personalități ale sportului de performanță și handbalului din Mehedinți. Între anii 1958 și 1973 a fost jucător activ de handbal la Dinamo București, Știința Bacău (unde a fost antrenat de Lascăr Pană și a jucat alături de Petre Avramescu sau de Liviu Paraschiv) și la alte cluburi din Orșova și Drobeta Turnu Severin. Din anul 1973 a fost antrenor la CSȘ Drobeta Turnu Severin, unde, timp de aproximativ 40 de ani, a condus una dintre performantele secții de handbal feminin din România, care a dat handbalului național și inernațional jucătoare cu nume sonore (Diana Puiu Lazăr, Gabriela Tănase, Florentina Trăistariu, Aneta Pârvuț Udriștioiu, Luana Șeitan). In spatele acestor performante stau multe orele petrecute zi de zi in sala de sport, acolounde era lumea lui Milova.

Profesorul Ion Milovan a fost apreciat cu diploma de merit de către Comitetul Olimpic Român și Ministerul Tineretului și Sportului, fiind singurul antrenor emerit de sport din județul Mehedinți. Deși a fost antrenor de fete, Ion Milovan l-a dat handbalului românesc și pe Alexandru Buligan. Milovan iesise la pensie de 5 ani. Inmormantarea va avea loc maine, in satul natal: Batoți.