INVITAȚIE LA ZIUA PERSOANELOR VÂRSTNICE

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice pregătește o surpriză plăcută vârstnicilor din Mehedinți. De ziua lor, bătrânii vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine, cu mult respect și cu mesaje emoționante din parte autorităților locale. Totodată, reprezentanții Episcopiei le vor vorbi persoanelor vârstnice despre valorile familiei tradiționale.

Ziua de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită așa cum se cuvine la Drobeta Turnu severin. Cu sprijinul autorităților locale și al prefectului județului mehedinți, bătrânii vor avea parte de momente emoționante festive, vor primi diplome și premii și totodată vor participa la un dineu oferit în cinstea lor de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Pensionarii și pesoanele vârstnice vor participa la adunarea festivă chiar în sala mare a Prefecturii

De ziua lor, persoanelor vârstnice, vor asista și la o expunere din partea reprezentanților Episcopiei Severinului și Strehaiei, referitoarea la familia tradițională, acțiune premergătoare referendumului din 6 și 7 octombrie, anul curent.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Referitor la semnificația majoră a acestei zile, directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație amintea în urmă cu câțiva ani cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb “Cine n-are bătrâni să-și cumpere”.