ÎNSCRIERILE PENTRU TITULARIZARE, SUSPENDATE

Înscrierile pentru concursul național de Titularizare au fost suspendate cu doar câteva ore înaintea ca acestea să debuteze. Monica Anisie a semnat un Ordin de Ministru, prin care toate activitățile programate în calendarul de mobilitate, începând din data de 18 iunie, se suspendă.


Cu doar câteva ore înainte ca profesorii să își poată depune dosarele de înscriere pentru examenul de titularizare, înscrierile au fost suspendate.

Organizarea unui astfel de concurs ar fi incompatibilă cu Legea 55/2020 care stabilește condițiile stării de alertă. Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 mai prevede și că:

”Reluarea activităților se va realiza conform unui calendar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, după încetarea stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării”

Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ urma să aibă loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare.

Pentru ca profesorii să se titularizeze, aceștia trebuie să obțină minimum nota 7 la examenul scris. În schimb, pentru a deveni suplinitor, adică angajat în învățământ pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba scrisă.Inspecțiile la clasă, în acest an, au fost anulate.