ÎN SFÂRȘIT, VINE CĂLDURA!

În sfârșit, marele anunț privind începerea furnizării de agent termic în sistem centralizat la Severin a fost făcut astăzi chiar de primarul municipiului, Marius Screciu. Miercuri dimineață se pornește primul cazan și până vineri toate apartamentele, școlile și instituțiile publice ar trebui să aibă căldură. Banii strânși până acum ajung până la finele lunii ianuarie.

De joi seara, caloriferele severinenilor care sunt racordați la sistemul centralizat se vor încălzi, iar vineri dimineața ar trebui să se simtă deja confortul termic. Este anunțul făcut astăzi de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. Acesta mai spune că aprovizionarea cu păcură a început, iar banii din împrumult contractat de la Trezoreria Statului vor intra în cont în zilele următoare. Vestea bună este că miercuri dimineață, la ora 10:00, va fi pornit primul cazan, iar până joi seara, caloriferele ar trebui să se încălzească, asta dacă nu vor fi avarii pe rețeaua primară.

Din punct de vedere financiar, situația este bună până acum, împrumutul de 35 de milioane de lei a fost aprobat, iar asta înseamnă că până la finele lunii ianuarie există resurse pentru furnizarea agentului termic.

De asemenea, primarul a dat asigurări că gigacaloria va fi subvenționată și anul acesta, chiar dacă prețul va fi mai mare, datorită costului păcurii. Gradul de încasare a datoriilor de la asociațiile de proprietari a trecut de 90 la sută. Pentru cei care, însă, nu au plătit nimic din cee ace datorau, robinetul agentului termic va rămâne închis.