ÎN PERIOADA 22 MAI-29 MAI 2019 ,ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU EXAMENUL DE TITULARIZARE

Încep emoțiile pentru mehedințenii care vor să ajungă la catedră. Înscrierea pentru examenul de titularizare bate la ușă. Până în acest moemnt, nu au fost, încă, publicate posturile vacante la nivelul județului în învățământul mehedințean.

Perioada de înscriere la examenul de titularizare s-a decalat , aceasta fiind între 22 mai-29 mai 2019.În perioada 31 mai-28 iunie, se vor desfășura inspecțiile speciale la clasă, adica prima proba pentru viitoarele cadre didactice. În data de 17 iulie, se va desfășura proba scrisă, iar în 23 iulie vor fi afișate rezultatele. Contestațiile pot fi depuse în perioada 23-24 iulie, iar în 30 iulie, candidații vor afla rezultatele finale.

Anul acesta, profesorii, care au susținut titularizarea în ultimii ani și nu au găsit locuri vacante, pot fi angajați prin contracte cu durată determinată de un an sau cu contract de muncă pe durata viabilității postului. Acest lucru se întâmplă pentru că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care articolul 253 din legea educației a fost abrogat.