FONDURILE EUROPENE, MOTOR DE DEZVOLTARE

La fel ca majoritatea administrațiilor publice locale din România, și Primăria Drobeta Turnu- Severin a dezvoltat, în ultimii ani o preocupare constantă și din ce în ce mai activă pentru atragerea de fonduri europene.

Numai în mandatul actualului primar, Marius Screciu, sunt peste 50 de proiecte europene depuse, multe dintre ele fiind ori finalizate, ori în diverse stadii de implementare. Cu bani europeni au fost reabilitate la Severin  o mare parte dintre colegiile și liceele de referință, grădinițele, dar și străzile și drumurile de acces, unele din zone în care nu se mai turnase niciodată asfalt.

De altfel, primarul acordă o atenție deosebită banilor europeni și încurajează atragerea lor într-un mod cât mai diversificat.Și lucrurile nu se opresc aici, pentru că există și proiecte europene care ajută la perfecționarea personalului ce lucrează în aparatul de specialitate al municipalității.

Printre  proiectele europene care au ajutat la dotarea școlilor și îmbunătățirea infrastructurii putem aminti: Dotarea colegiilor: Pedagogic, ,,Domnul Tudor”, „Gheorghe Țițeica, „Traian” a Colegiului Tehnic de Transporturi Auto, a Liceului de Artă și reabilitarea bazelor sportive.

De asemenea, au fost atrase fonduri europene și pentru reabilitarea drumurilor din Gura Văii, Schela Cladovei și Dudașul Schelei.