FĂRĂ TACÂMURI ȘI PAHARE DIN PLASTIC!

Consumabilele din plastic, cum ar fi paharele și tacâmurile, vor fi înlocuite! Consilierii locali liberali vor pune la dispoziție un  proiect, prin care să se interzică folosirea tacâmurilor și a  altor consumabile din plastic, fiind înlocuite cu materiale reciclabile.Acestea vor fi înlocuite cu produse din materiale reciclabile.

Prin această acțiune, se dorește intrarea în randul țărilor moderne din Occident, care au trecut, deja, la eliminarea acestor produse.

Plasticul este nociv pentru mediu și provoacă daune prin poluare. Un material din plastic durează ani de zile până se descompune, pe când un material biodegradabil se descopune în câteva luni.

Prin acesastă inițiativă se dorește ca municipiul Drobeta Turnu-Severin să devină un deschizător de drumuri, dar și să transmită un mesaj foarte clar, acela că toți cetățenii trebuie să aibă grijă de mediul înconjurător.

Toate resturile rămase de la toate festivitățile, care au loc pe domeniul  municipiului, rămân fie în păduri, parcuri, fie în apă, și toate aceste resturi sunt un dezastru și un mare poluator.