FĂRĂ RESTRICȚII NOI, DE SĂRBĂTORI

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu un cadou nedorit de la autorităţi. Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre prin care este prelungită starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Măsura se aplică începând din 14 decembrie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile să nu cuprindă reguli speciale pentru Crăciun sau Revelion. Deplasările după ora 23.00 rămân interzise,  la fel şi concertele şi evenimentele în stradă. În noaptea dintre ani, autorităţile recomandă ca fiecare român să stea la casa lui.  Guvernul a decis, azi, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.

Vizitele la rude trebuie să se încheie înainte de ora 23.00. Iar cine petrece Revelionul în staţiuni, va trebui să bea paharul de şampanie de la miezul nopţii în camera de hotel. Potrivit sefului DSU, Raed Arafat, pârtiile vor fi deschise, dar respectând toate regulile în jurul lor. Şeful DSU a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie în timpul sărbătorilor de iarnă. Pârtiile vor fi deschise, însă distracţia va fi restricţionată. Distanţarea este obligatorie,  la fel şi masca de protecţie. Autorităţile nu pot controla petrecerile private, însă recomandă respectarea regulilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

De sărbători, colindatul nu este interzis, dar este descurajat.

sursa: Guvernul României