EXAMENUL DE BACALAUREAT DIN ACEST AN SE VA DESFĂȘURA ÎN CONDIȚII SPECIALE

Examenul național de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat şi cu prevederile unui ordin de ministru, modificat în data de 21.05.2020.
Potrivit ordinului de ministru din data de 21 mai 2020, examenul se va desfășura în condiții speciale, iar elevii care au febră nu vor fi lăsați să intre în săli.
Astfel, în centrele de examen trebuie asigurate următoarele condiții:

  • în fiecare sală, candidații sunt repartizați cu respectarea distanței de minimum 2 metri unul față de altul stânga/dreapta – față/spate;
  • sălile sunt dotate cu sisteme de supraveghere audio-video;
  • accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
  • candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora.
  • elevii aflați în izolare, elevii confirmați pozitiv cu COVID-19 și cei cu diferite afecțiuni cronice care au un risc crescut de infecție și de a dezvolta complicații asociate infecției COVID-19 susțin probele examenului național de Bacalaureat 2020 într-o sesiune specială.