CUM VA FI VREMEA ÎN SĂPTĂMÂNILE URMĂTOARE, ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

ANM a emis o avertizare de cod galben pentru toată țara, inclusiv pentru Mehedinți care intră în vigoare începând de marți, 23 iunie, ora 10.00, până joi, 25 iunie, ora 10.00.

În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Prognoza meteo în Oltenia

Regimul diurn al temperaturii aerului va marca o creștere ușoară, de la 25…26 de grade, în primele două zile ale primei săptămâni de prognoză, spre medii în jurul a 30 de grade în ziua de 30 iunie. Ulterior datei de 30 iunie, temperaturile maxime vor scădea ușor, urmând ca la scară regională, în intervalul 02 – 05 iulie, să se înregistreze în medie 28 de grade. Media minimelor nu va avea variații semnificative, urmând a fi de 15 grade în prima săptămână de prognoză și de 16…17 grade în cea de a doua săptămână. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 28 iunie.