ELEV DISPĂRUT, CĂUTAT ÎN APELE MĂRII, DETECTAT CU SONARUL

Caz tragic, în Mehedinți! Un minor de 16 ani, din localitatea Șovarna, este căutat, încă de ieri după amiază, de zeci de scafandrii. Băiatul a fost înghițit de valuri, chiar sub ochii profesorului și a colegilor cu care se dusese pe plaja din Mamaia. Părinții minorului au aflat de la televizor că băiatul dispărut este copilul lor.

Elevul de la Colegiul Național Militar din Craiova, dispărut în apele mării, ieri după amiază, este căutat de aproape 24 de ore. Zeci de scafandri au răscolit fundul mării chiar și peste noapte. 16 angajați ai Centrului de Scafandri al Forțelor Navale Române, cu echipamente speciale, inclusiv un sonar, au căutat toată noaptea trupul băiatului de 16 ani care a a fost înghițit de valuri.Vestea tragediei a ajuns cu repeziciune și în comuna Șovarna din Mehedinți, localitatea de unde Iosif, băiatul de 16 ani, plecase de curând la școala militară din Craiova.

Mama adolescentului, care  a aflat de la televizor că băiatul înghițit de mare este chiar copilul ei, a ajuns, cu salvarea, la spitalul din Severin.În această dimineață, parintii baiatului au plecat spre Constanța pentru a participa la căutari. În sat, toată lumea este șocată. Iosif era un copil model. Era cel mare dintre cei trei băieți ai familiei Mitroi și își dorea de mic să îmbrace haina militară.Toată comunitatea este sfâșiată de durere, Iosif fiind un copil exemplu.

Iosif Mitroi participa împreună cu alți colegi și profesori ai Colegiului Naațional Militar Craiova la Constanța, la “  Școala de Vară “ organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărarii Naționale. Ieri după amiază, când se aflau în timpul liber, elevii și un profesor au mers pe plajă. Trei dintre adolescenți au intrat în apă și s-au avântat în larg. Iosif, a fost tras de curenții puternici, iar profesorul care sărise să-l salveze, l-a scăpat din mână.

Băiatul a dispărut sub apă și de atunci nu a mai fost văzut, însă ,în această după-amiază l-au detectat cu sonarul.