DROBETA FLY IN, AȘTEPTAT CU NERĂBDARE

Evenimentul aeronautic al anului, din județul Mehedinți, Drobeta Fly In, este așteptat cu nerăbdare atât de organizatori și de autorități, cât și de iubitorii de adrenalină. Drobeta Fly In a devenit, de-a lungul anilor, o tradiție a spectacolelor de adrenalină și a adunat sute de iubitori ai aviației, la aerodromul din Mehedinți. În acest an, chiar dacă pandemia a anulat zeci de spectacole și evenimente, organizatorii Drobeta Fly In își doresc ca acest show să aibă loc și să le ofere clipe de neuitat mehedințenilor.


Societatea intră cu pași siguri în stare de normalitate. Astfel, reprezentanții autorităților locale își doresc ca evenimentele de tradiție să fie organizate, și în acest an. Evenimentul aeronautic Drobeta Fly In se află la cea de-a XIII-a ediție și vine cu spectacole de acrobație aeriană și parașutism: toate în data de 27 iunie, la aerodromul Drobeta.


„Suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Piesa importantă a oricărui aerodrom este pista, iar noi am întreținut-o (este în bune condiții), permițând aterizarea avioanelor mari de până la 13 locuri. Am făcut, deja, invitațiile la nivel național, de data aceasta, pentru că, în contextul actual, este dificilă relația cu exteriorul. Așteptăm ridicarea restricțiilor din 15 iunie, ca să avem siguranța că nici partenerul nostru –Aeroclubul României – nu va avea niciun fel de restricție. Vom invita publicul mehedințean, la aerodrom, mai ales în contextul în care îndeplinim și condițiile pentru a putea păstra o distanțare fizică pentru public.”,a declarat organizatorul evenimentului, Endre Molnar.

La aerodromul Balota, există cea mai mare pista din România , cu o lungime de 1518 m, și o lățime de 68 m.


Iubitorii de acrobație aeriană și parașutism ar putea participa pe 27 iunie, la eveniment, începând cu orele 11, la aerodromul Drobeta, accesul fiind liber, însă, doar dacă situația epidemiologică va permite acest lucru. De altfel, cei care vor să aibă parte de senzații extreme pot sa ia atât lecții de pilotaj, cât să se și bucure de peisaj, din avion, contra cost.

Drobeta Fly In este un eveniment pornit din pasiunea lui Endre Molnar ajungând o activitatea care bucură suflarea mehedințeană.